5 идеи за подарък на собственик на „умен“ дом

Smart Home

Всички познаваме човек, който винаги е в течение на всичко ново, което излиза по отношение на технологиите и джаджи, този човек, който ви дава съвети, когато искате да направите покупка, свързана с технологиите.

На техния рожден ден обаче е техен ред да получат готини неща и от вас зависи да намерите идеалния подарък.

Добра идея  е да потърсите интелигентни предмети и аксесоари за дома. Има много готини неща от тази категория, така че имате късмет.

Вижте 5 от най-добрите подаръци, които би могъл да пожелае собственикът на умен дом.

› Термостат

Умният дом обикновено е пълен с уреди, аксесоари и джаджи, които ви позволяват да ги контролирате от разстояние, с крайна цел да направите живота си по-лесен и приятен. Един такъв пример е термостатът. Може да се контролира отвсякъде чрез смартфон или таблет и има приложение за него както на iOS, така и на Android. Това, което също го прави специален, е фактът, че той работи със серия сензори, които могат да бъдат поставени в най-важните помещения, така че температурата винаги да е идеална. Сензорите също така засичат кога къщата е празна и автоматично превключват термостата, за да спестят енергия.


› Крушка с контролиране на гласа

Друг готин подарък би бил: крушка, която можеш да контролираш с гласа си. Би било като във филмите, където виждате хора, които разговарят с цифрови асистенти, които правят всичко за тях. Умните светлини могат да направят това. Те позволяват да зададете перфектното настроение за всеки повод, като промените цвета на светлината и можете да го направите от телефона или таблета си или чрез разговор с предпочитания от вас гласов асистент. Можете също да създадете предварително зададени настройки, така че да можете да се събудите на меко осветление сутрин и да се насладите на успокояваща атмосфера през нощта.


› Умно заключване

Говорейки за неща, които хората забравят да правят, колко пъти сте напускали къщата и след това се връщате, за да проверите дали вратата е заключена? Умният дом няма да има този проблем, защото ще има интелигентно заключване. Умното заключване може да се контролира отвсякъде чрез смартфон. Има DoorSense, така че винаги знаете дали вратата е затворена и заключена и тя се прикрепя към касата, така че все още можете да използвате съществуващите си ключове по всяко време. Представете си, че излизате от къщата и чувате как вратата се заключва автоматично зад вас или се прибирате вкъщи и виждате как се отключва, когато се приближавате. Познавам куп хора, които биха абсолютно възхитени да получат това като подарък.


› Робот за почистване

Roomba също би бил страхотен подарък за любителите на интелигентния дом. Той е супер популярен и всеки знае какво е, но все пак нека да преминем бързо през основните функции. Roomba е интелигентен робот, който картира плана на пода и запомня разположението на мебелните части, така че да може ефективно да се движи около тях и да почиства пода. Той премахва мръсотията, праха и космите за домашни любимци и когато батерията му е на път да се изтощи, той автоматично се зарежда, за да се презареди.


› Камера за наблюдение на дома

Друга готина идея за подарък би била интелигентната камера за наблюдение на дома. Представете си видеокамера за наблюдение на закрито със система за запис и освен това има заобикаляща светлина, която й позволява да се съчетава безпроблемно, 140 градусови широкоъгълни лещи и цветно нощно виждане. Можете да видите изображението в 1080p full HD и да се съхранява записаното видео на micro SD карти. Работи с Alexa или Google помощник. Чудесно е, ако искате да следите дома си или имате домашни любимци и искате да видите какво правят те, когато не сте вкъщи.