Топ 5 най-бързи коли за 2018г.

ТОП 5

Най-скъпите автомобили в света са много повече от транспорт. При тези подвижни изкуства яркостта и разкошът имат предимство пред практичността и ефективността. Ако оставим настрана критиките към начина на живот, това са наистина удивителни машини и бихме искали тук да ви покажем нашите топ 5.

И така, независимо дали името ви е Бъфет, Гейтс, Безос или Макдак, тези автомобили са за вас – най-непоносимите хора-носители на планетата. Казват, че парите не могат да купят щастие, но след като разгледате този списък с най-скъпите автомобили може би ще се убедите.


1. Hennessey Venom GT

Това зашеметяващо постижение с рекордните 270,49 mph, се е случило по подходящ начин в космическия център Кенеди на писта, която е била построена, за да може космическата совалка да се приземи. Но дори и пристанището за приземяване от 3,3 мили от                                         Shuttle не беше достатъчно, за да извлече максимума от Venom GT. Учудващо, Venom GT продължаваше да ускорява, когато тест драйверът Brian Smith избяга от пистата.

 

 


2.Zenvo TS1 GT

 

Zenvo е може би най-известен с това, че е единственият производител на суперавтомобили от Дания и за съжаление Top Gear тест, в който един от автомобилите му се запали на пистата. Компанията продължи през този момент на лоша реклама, изграждайки още по-екстремни суперавтомобили, за да отпразнува своята 10-та годишнина.

Създателите на Zenvo TS1 GT наричат ​​този звяр „Sleipnir“ след осем крака на норвежкия бог Один. За да изпълни това име, Zenvo е оборудвал TS1 GT с 5.8-литров V8 с двойно задвижване, който произвежда 1163 к.с. Цялата тази мощност отива към задните колела чрез седемстепенна трансмисия, разработена от самия Zenvo. Компанията твърди, че тази скоростна кутия може да се измести по-бързо от трансмисиите в състезателите от Формула 1.

Самият автомобил също е доста бърз. Zenvo твърди, че ще направи от 0 до 62 мили в час за 2,8 секунди и ще достигне максимална скорост от 233 mph – и това е с включен електронен ограничител. Отвътре, TS1 GT е покрит с ключове и инструменти, изработени от мед и родий, според настройката на Zenvo струва повече от цял ​​Porsche 911 R.

 


3. Ferrari Laferrari

 

Ferrari LaFerrari hardtop дебютира през 2013 г. заедно с McLaren P1 и Porsche 918 Spyder като част от „свещената троица“ на хибридни суперкари, но бързо изчезна след производствен цикъл от едва 499 единици. Сега тя е обратно отворена форма Aperta.

LaFerrari Aperta съчетава впечатление на шофиране на открито с хибридната доброта на V12 на оригиналния LaFerrari. 6.3-литровият двигател с дванадесет цилиндъра е свързан със системата за възстановяване на кинетичната енергия, вдъхновена от онези, използвани в автомобилите F1 на Ferrari. Резултатът е 949 hp и 663 lb-ft. Подобно на хардтопа, Aperta ще направи 0 до 60 mph за по-малко от 3,0 секунди и ще достигне максимална скорост от 217 mph.

Ферари няма да каже колко копия от Aperta ще направи, или колко ще струва. Производството обаче вероятно е продадено и клиентите почти със сигурност са платили премия над исканата цена на LaFerrari от 1,4 милиона долара. Тъй като не знаем със сигурност, LaFerrari Aperta е почетен спомен за сега.

 


4. Pagani Zonda Cinque Roadster

 

С V12 на AMG-произход и с втората най-бърза пътна обиколка Top Gear някога, Pagani Huayra е звяр, който минава през и след това – все пак носи името на бога на инките. Това обаче не беше съвсем достатъчно за Пагани. На автомобилното изложение в Женева през 2016 г. Пагани дебютира в БК „Хуайра“, по-лека и по-гореща версия, която не приема затворници.

Точно от разстояние на прилеп, можете да кажете на БК да играе различна игра от стандартния Huayra. Той е снабден с огромен активен заден спойлер, който генерира 1102 паунда притискаща сила при 155 мили в час, както и по-широка задна следа, нови странични прагове и орнамент от секси аеростатии. Независимо от допълненията, БК е истински лек, с наклонени везни при ниски 2,654 паунда, благодарение на широкото използване на въглеродни влакна и други леки материали. Цялата сделка ще ви струва страхотен 2,6 милиона долара (или щеше да има, ако всичките 20 единици вече не бяха продадени), но очевидно ще получите много за парите си. Със своите 789 турбокомпресорни понита на кран, БК може действително да изпълни своето благочестиво име.

 


5. Aston Martin One-77

 

Изградените специално за целта релсови коли изглежда са в ярост в днешно време, а Астън Мартин наскоро скочи на бандажа.

Вулканът може да изглежда като космически кораб, но всъщност е почит към аналоговото усещане за old school. Вместо високотехнологична хибридна система, тя разчита на чистата грубост 7-литров V12 с атмосферно налягане. Този масивен двигател произвежда над 800 к.с., който се изпраща на задните колела чрез шестстепенна последователна скоростна кутия.

Самият автомобил е изграден около монокок от въглеродни влакна, което гарантира, че тези 800 коня нямат много да се движат. Всъщност Aston твърди, че Vulcan има по-добро съотношение мощност-тегло от някои от състезателните автомобили. И ако това не е достатъчно хардкор, Астън е трябвало собствениците да тренират във Vantage GT4 състезател и One-77, преди да влязат в техните вулканци. Сега това е сериозно изпълнение.