Топ 5 кухненски устройства, които могат да улеснят готвенето ви

ТОП 5

Независимо дали се готвите за състезанието MasterChef, дали  сте местният производител на храна в семейството или просто се учите да приготвяте храна за първи път, имате нужда от специфични приспособления за готвене в кухнята, които могат да ви помогнат да направите храната по-бързо, лесно и вкусно.


Приспособления за готвене

Тъй като знаем, че кухнята е центърът на повечето домакинства, трябва да закупите най-добрите уреди и джаджи, които ще се изправят пред ежедневната употреба. От измерителни лъжички до оборудване за самостоятелно готвене, има много готини приспособления за готвене и инструменти, които могат да помогнат да направите вашите ястия много по-вкусни.


И така, кои са най-добрите приспособления за готвене? Ето някои от тях.

Кухненски робот

Едно от най-важните кухненски джаджи, което трябва да имате, е кухненски робот, който е снабден с превключващи се остриета / дискове. Този уред се счита за най-добрият приятел на готвача и може да се използва съответно за нарязване или настъргване на пеперони или блокче сирене; и двата продукта са по-евтини от закупуването на предварително нарязани пеперони или предварително настърган кашкавал.
Тези приспособления могат да се използват за създаване на разнообразни хранителни артикули, вариращи от кремообразна и гладка риба тон в стил деликате до пастети. Те също така са лесни за почистване и ще ви спестят много време в кухнята.

Печка на бавен огън

Друг задължителен кухненски уред е готварската печка на бавен огън. С помощта на това приспособление ще спестите много енергия. Тя е чудесна, за да използвате остатъчни зеленчуци и меса – всичко, което трябва да направите, е да ги хвърлите с малко бульон и да го оставите да се готви цял ден.
Печката на бавен огън е едно от най-добрите приспособления за готвене, особено ако членовете на вашето семейство се хранят по различно време. С помощта на лесния метод за готвене, всички те могат да ядат гореща храна, без да готвите многократно.

Сокоизстисквачка

Ако нямате сокоизстисквачка, препоръчително е да потърсите най-добрата машина за сокове още сега. Освен да изцеждате портокалов сок, лайм и лимон за вашите рецепти, ще можете да правите и зеленчуците на сок. Можете да извлечете възможно най-много сок, без да напрягате мускулите си, когато се опитвате да ги изстискате с ръце.
Прясно изцеден грейпфрут и портокали имат далеч по-добър вкус и по-превъзходен по хранителна стойност от всичко, което можете да закупите в хранителния магазин. Сокът, който правите, ще ви достави освежаващо и повдигащо усещане. Следователно, винаги трябва да изберете най-добрата машина за сокове.

Блендер

Когато търсите блендер, можете да изберете този, който се вписва удобно между диапазона от 20 до 30 долара. Тези блендери ще работят отлично и също така ще ви предложат множество приложения като приготвяне на смесени коктейли и смутита по ваш сорбет от сок и замразени плодове. Освен, че ще спестите много време, ще имате избор да създавате голямо разнообразие от менюта всеки ден въз основа на вашия опит.


Уред за правене на ориз

Много хора смятат уредите за приготвяне на ориз за едно от многото задължителни кухненски приспособления и те са прави! Въпреки че може да изглежда ненужно или странно, това си е облекчение. Това е така, защото оризът е най-стабилната форма на въглехидрати, които се намират в повечето кухни по света и се консумират често.
Имало е моменти, в които сте варили ориз, само за да разберете, че той е бил варен твърде дълго, изгорял е или е сух. Традиционните готварски печки също използват ценно пространство за котлон и няма друг вариант освен да чакате. Новите приспособления за готвене като модерният уред за приготвяне на ориз ще решат всички тези проблеми.

Заключение

Няма абсолютно никакво съмнение, че кухненските уреди като горните улесняват живота. Дали големи или малки, те ще ви спестят усилия и време всеки ден. Те внасят много разнообразие и удобства във вашата кухня, което ще действа като насърчителен фактор за опита да готвите нови неща. Нито една кухня не трябва да бъде без тези уреди.