Съвети за създаване на офис вкъщи в малко пространство

Полезно

Когато за първи път започнах да работя от вкъщи, се оказа, че не ми се получава да направя нещо. Това се дължи най-вече на това, че се мъчих да се приспособя към факта, че домът ми, място, обикновено запазено за отдих и размотаване, сега е място за концентрация и производителност.

Бях непродуктивна около работа, седене на дивана, губене на време с приятеля ми и вземане на прекомерни кафе-паузи и храна.


В крайна сметка разбрах, че имам нужда да създам пространство за домашен офис, но проблемът беше, че живеем в мъничък дом. Имахме съквартиранти, без резервни стаи и препълнена спалня, така че как щях да се справя със създаването на пространство за домашен офис в тесна и споделена среда?

Трябваше да направя компромис с пространството, за да създам малък офис в нашата тясна къща и след някои корекции на местоположението и настройките на бюрото ми, завърших със скромен кът за работа.


Ако се мъчите да работите от вкъщи или ви се струва, че нямате достатъчно място, ето няколко бързи и лесни съвета, за да направите място за домашен офис:

Малко бюро в ъгъла на малко пространство с компютър и рафт за книги

1) Изберете правилното място

Не искате да създавате офиса си в хола / дневната зона, ако там се събират хората в дома ви. Понякога това означава да превърнете вашия гараж в офис пространство, а понякога това означава компромис с други помещения. Може да искате да намерите малко изолираност в стаята си, да се настаните в най-отдалечения ъгъл на кухнята или да намерите нова употреба на шкафа, като премахнете вратите.


 

2) Когато кабелите са навсякъде

Нищо не забавя производителността като пространство, което е разхвърляно и не се чувствате удобно. Завържете кабелите и проводниците си зад бюрото и около стените. Можете да използвате  връзки и дори щипки за хляб, за да ги управлявате и да не ги заплитате. Или можете да вземете някои организатори за кабели. Ще ми благодарите следващия път, когато преместите или почистите офис пространството си.


 

3) Цветните схеми всъщност помагат

Най-добрите настройки за домашен офис са персонализирани според вкусовете на хората, които работят там. Искате да накарате пространството да се почувства ваше, като използвате цветове, които свързвате с топлина и щастие. Това насърчава креативността, създава усещане за сплотеност и ви помага да се чувствате спокойни и удобно. Хаотичната работна среда със смесени цветове може да създаде истинско усещане за враждебност, което ви кара да се чувствате неудобно и забавя общата ви производителност.


 

4) Прозорците и слънчевата светлина са ваши приятели.

Важен аспект на всеки офис е достъпът до слънчева светлина. Слънчевата светлина подобрява нивата на витамин D в тялото ви, които са пряко свързани с нивото на щастие Слънчевата светлина също поддържа циркадния ритъм на тялото ви, като ви държи будни. Ако нямате пространство за прозорци, трябва да си създадете достатъчно светлина с лампи. Също така, помислете за саксийни растения, които да оксигенират пространството ви и да ви успокоят.5) Вода!

Може да ви се струва очевидно, но дръжте източник на вода наблизо, независимо дали е голяма бутилка, кана или инсталация близо до чешмата. Когато работите от вкъщи, като всяко друго работно място, трябва да сте хидратирани, но редовното ходене до кухнята може да доведе до разсейване и забавяне.

 
6) Използвайте височината около себе си

Една от най-добрите идеи за пространство за домашен офис е да използвате цялата височина на стената си. Инсталирайте рафтове, които излизат високо нагоре, подредете чекмеджетата си и използвайте пространството под бюрото. Като изграждате вертикално, а не хоризонтално, все още използвате същото количество подово пространство в дома си, докато оптимизирате пространството за съхранение, запазвайки всичко необходимо наблизо.

 7) Разделете интервал нагоре

Ако наистина се борите с намирането на стая за създаване на вашия офис, разделете място, така че да има многобройни приложения. Можете лесно да разделите кухня, спалня или дневна зона. Ключът тук е да поддържате офис пространството си към останалата част от стаята, тъй като това ви кара да се чувствате като в собствената си зона. Също така се препоръчва да изберете офис мебели и канцеларски материали, които да отговарят на външния вид и цветовете на стаята, така че нищо не се откроява и не се чувства странно в пространството.

Ако сте няма място в дома ви, може да помислите за изграждането на малък офис. Те могат да бъдат създадени във вашия имот за разумно ниски цени и да бъдат ваше частно офисно пространство, за да се избегнат разсейвания.

 8) Ергономичност

Важно е настройката на компютъра за домашен офис да е ергономична. Хубаво е да имате удобен стол. Височината на стола трябва да поддържа нивото на очите ви с екрана, когато гърбът ви е прав. Правенето на това насърчава притока на кислород и кръв, което ви помага да мислите и помага за предотвратяване на проблеми с гърба и раменете.

 


9) Използвайте съхранението творчески

Подредените пространства ви помагат да поддържате мисловния си процес чист и задвижван. Разделянето на чекмеджетата, повторната употреба на буркани, окачените куки или дори пренареждането на стелажите за вино са всички творчески начини да увеличите максимално пространството си за съхранение. Важно е да имате място за съхранение с всички необходими неща наблизо, така че да не се движите из къщата, за да намерите материалите си.

Не забравяйте редовно да почиствате пространството си и да съхранявате вещите си в офиса, вместо да претрупвате бюрото си, тъй като бързо може да свинкнете с  разхвърляното.


 

10) Задайте граници с хората, с които споделяте пространството

Това може да не е свързано изцяло с дизайна на дома, но ако офисът ви се намира в район, където вашият партньор / семейство / съквартиранти редовно имат достъп, добре е да обясните нуждата си да се изолирате, докато работите. Това означава да работите в райони на вашия дом с по-малко движение и да кажете на хората да се отнасят с вас, сякаш сте в професионална среда (в каквато сте).

Отне ми много време, за да разбера това, което доведе до дни, пропилени от разсейване.Знанието как да направите домашен офис в малко пространство е умение, което е трудно да придобиете, особено ако споделяте дома си с други хора. Трябва да балансирате нуждите на вашия дом и нуждите на вашата работа, като същевременно създавате място за чисто професионално пространство.