Организирайте гаража си с тези 5 прости съвета

ПолезноТОП 5

Знаем колко е лесно да загубите контрол над гаража си. Той могже бързо да се превърне в сметище за битовете на семейството и преди да се усетите, няма да имате почти никакво място за бутилка за миене на екрана, камо ли за вашата кола.


Но с хаоса в днешно време мрачните дни на зимата зад нас, ние смятаме, че пролетта е идеалното време да приведете в ред вашия гараж.

Независимо дали ви липсват места за съхранение на инструменти или искате да паркирате колата си вътре, организирането на вашия гараж може да освободи място, което сте забравили, че имате, и да улесни съхраняването и поддържането на гордостта и радостта ви.

Ако се срамувате от състоянието на вашия гараж, направете го отново удобен за вас с тези съвети и хакове за подреждане и реорганизиране на граж.


 

Групирайте подобните елементи заедно

Сега, след като сте изчистили някои от затрудненията, е време да групирате и колкото се може повече предмети заедно. Това ще направи намирането на нещата много по-лесно, отколкото ровенето през на пръв поглед безкраен състав от кутии с инструменти и всякакъв вид неща всеки път, когато търсите чук.

Ако имате много винтове или пирони с различен размер, опитайте да ги поставите в органайзер с отделения – те се предлагат с различни форми и размери – това ще направи намирането на винта с подходящ размер толкова по-лесно.Създайте зони в гаража си

Направата на специфични зони за различни неща ще направи вашия гараж по-добро място за работа. Опитайте да поставите всичките си градински инструменти и оборудване заедно, инструментите трябва да са близо до работната ви маса и т.н.

Използвайте пегборд, за да окачите инструментите си на стената – това ще ги улесни в намирането и ще запази чистата пейката ви.Подредете инструментите си и други елементи с рафтове

Има много възможности за рафтове за гаражи, от които да избирате. Леки, тежки и лесни за сглобяване, гаражните рафтове са задължителни. И най-доброто от всичко е, че ако се преместите, можете да вземете тези рафтове със себе си в следващия си гараж.

Освен това, уверете се, че използвате цялото налично пространство – опитайте да използвате стелажи високо на стената за рядко използвани предмети, за да увеличите максимално съхранението.
Създайте пространство чрез окачване на предмети

Ако вашият гараж има ребра, тогава имате късмет – те са идеални за съхранение. Опитайте да използвате винтови куки, за да извадите по-леките предмети от земята и извън пътя си, докато дългите парчета дюбел или дървен материал могат лесно да се съхраняват в дължина от полипропилен.

И ако имате мотор, има най-различни опции, включително куки или закачалки, за да ги окачите от ребрата, тавана или стената.


Изградете сгъваема работна маса

Много хора обичат да имат работен плот в гаража си за тези поправки и подобрения, които се налагат понякога, но те могат да заемат много място – особено ако искате също да паркирате колата си там.

Една от възможностите е да създадете свой собствен сгъваем работен плот, който се простира надолу от стената, като ви предоставя работното пространство, от което се нуждаете, без да заемате много място за съхранение.