Най-добрите умни домашни устройства за 2020 г.

Smart Home

Независимо дали търсите крушка, охранителна камера или термостат, започнете с най-добрите умни устройства за дома, които сме тествали за всяка стая в къщата.


Какво е Smart Home Technology?

Ами ако всички устройства в живота ви могат да се свържат с интернет? Не само вашият компютър и смартфон, но всичко: часовници, високоговорители, светлини, звънци на вратите, камери, прозорци, щори на прозорци, бойлери за топла вода, уреди, съдове за готвене, каквото искате. А какво ще стане, ако тези устройства могат да комуникират, да ви изпращат информация и да поемат вашите команди? Това не е научна фантастика – това е бъдещето на нещата (и е ключов компонент на домашната автоматизация и интелигентните домове.

Домашната автоматизация е точно това : автоматизиране на способността за контрол на предмети из къщата – от сенници на прозорци до хранилки за домашни любимци – с едно просто натискане на бутон (или гласова команда). Някои дейности, като настройка на лампа за включване и изключване по ваш каприз, са прости и сравнително евтини. Други, като модерните камери за наблюдение, може да изискват по-сериозна инвестиция на време и пари.

Има много категории интелигентни продукти за дома, така че можете да контролирате всичко – от светлини и температура до брави и сигурност във вашия дом.


Представяме ви най-добрите продукти, които сме тествали за всяка стая в къщата.


Smart Home Hubs и контролери
Amazon Echo

Amazon Echo е Bluetooth високоговорител, задвижван от Alexa, удобният гласов асистент на Amazon. Alexa работи директно с редица умни домашни устройства, както и с If This then That (IFTTT), за да контролирате много други чрез „рецепти“, които можете да създадете сами. Ще отнеме малко работа, но можете да използвате Alexa, за да контролирате повечето джаджи в къщата си чрез звука на гласа си. Ако вече имате любим високоговорител, евтината Echo Dot може да се свърже с него и да добави функционалност на Alexa. И ако искате сензорен екран, за да видите резултатите от търсенето и да провеждате видео разговори, проверете Echo Show или Echo Show 5.


Brilliant Control

Brilliant Control е уникален превключвател за стена, който използва Wi-Fi за свързване и контрол на различни умни устройства във вашия дом. Той има 5-инчов цветен сензорен екран с удобни за управление бутони, които ви позволяват да пускате музика, да контролирате осветлението, да задавате температурите на термостата и да видите кой е на вашата врата, наред с други неща. Той работи с много популярни платформи за интелигентни дома, включително Ecobee, Nest, Philips Hue, Ring и Sonos и има вградена гласова поддръжка на Amazon Alexa, която му позволява да прави почти всичко, което може да направи Echo устройство. То е доста скъпо и изисква инсталиране на знания за окабеляване, но е интелигентно допълнение към високотехнологичен дом.


Logitech Harmony Elite

Не обичате да говорите и предпочитате да контролирате нещата по старомодния начин: чрез натискане на бутони? Logitech Harmony Elite е най-доброто универсално дистанционно : контролира много повече от телевизия и стерео. Скъпото устройство се свързва с включения Harmony Home Hub за контрол на други Bluetooth, Wi-Fi, Zigbee, Z-Wave или инфрачервени устройства във вашата къща.


Smart Smart Plug за Samsung SmartThings

Ако търсите евтин начин да превърнете обикновените, несвързани домакински уреди в умни домашни устройства, поставете Smart Smart Plug на Samsung SmartThings в горната част на списъка си. С $ 17.99, това е един от най-достъпните интелигентни щепсели, на които се натъкнахме, но той предлага няколко функции, които обикновено намирате само при по-скъпи щепсели, включително доклади за потребление на енергия, гласов контрол и гъвкаво планиране. Той също така поддържа IFTTT аплети и ще се интегрира с други умни устройства, ако го сдвоите със SmartThings хъб.


TP-Link Kasa Smart Wi-Fi Power Strip HS300

Присъединявайки се към нарастващото семейство на TP-Link на свързаните с Kasa Smart устройства, Kasa Smart Wi-Fi Power Strip HS300 може да се контролира от вашия телефон и с гласови команди Amazon Alexa, Google Assistant и Microsoft Cortana. Той използва същото приложение като другите устройства на Kasa и поддържа IFTTT аплети за взаимодействие с устройства на трети страни и можете да наблюдавате потреблението на енергия за всеки от шестте му изхода.


Умни домашни камери за наблюдение Arlo Ultra

Arlo Ultra повдига летвата за всички външни камери. Това е първият модел, който видяхме, че излъчва и записва видео в истински 4K, или Ultra High Definition (UHD). С $ 400, това е и една от най-скъпите камери там, но е заредена с готини технологии, включително автоматично увеличение, проследяване на движението, цветно нощно виждане, интегрирана прожекторна и сирена, свързаност с едно щракване 911, 180-градусово зрително поле , и още. Освен това е напълно безжична и бърза за инсталирате. Ще трябва да се регистрирате в един от плановете за абонамент на Arlo, за да се възползвате от всичко, което камерата може да предложи, но все пак заслужава топ отличия за външни камери за сигурност.

Ring Video Doorbell Pro

Ring Video Doorbell Pro предлага почти всичко, което бихте искали в интелигентен звънец. Той е доста лесен за инсталиране, има строен дизайн със сменяеми лицеви плочи и осигурява видео 1080p денем и нощем. Той също така използва технологията за предварително буфериране, за да ви покаже какво е възникнало преди задействане на движение и ви позволява да гледате видео на живо на устройство Amazon Echo Show, използвайки гласови команди Alexa, което го прави един от най-многофункционалните видео звънци, които можете да закупите.


Система за домашна сигурност SimpliSafe

Ако предпочитате „Направи си сам“ подход за усъвършенстване на сигурността на дома, вижте системата за домашна сигурност SimpliSafe. SimpliSafe намира сладкото място между основна система за самонаблюдение на собствената си работа и професионално инсталирано и наблюдавано решение. Системата е лесна за настройка и използване и предпазва дома ви от натрапници и заплахи за околната среда като пожари и наводнения. Това е безпроблемно решение, което успява доста добре в това, което си поставя за цел – осигурете дома си просто и гъвкаво, като ви позволява да наблюдавате всичко дистанционно с (или без) достъпен месечен план.