Кола на годината – 2020г.

Авто

Наградата за 2020 г. бе връчена на Peugeot 208, който победи Tesla Model 3, Porsche Taycan и BMW 1-Series, заедно с Renault Clio и Ford Puma, които също не се предлагат в САЩ. 208 е избран от журналисти от седем автомобилни списания в целия континент и Великобритания.Събитието трябваше да се състои на събитие преди автомобилното изложение в Женева, но беше предавано на живо от празна зала, след като шоуто беше отменено заедно с всички големи събирания в Швейцария поради опасения от коронавирус.

Изпълнителният вицепрезидент на Peugeot John-Philippe Imparato заяви, че победата е „голяма изненада и голямо удоволствие за нас“.

208 беше единственият финалист, предлагащ бензин, дизел или електрически двигател. Електрическият модел има европейски обхват от 217 мили на заряд, което е приблизително еквивалентно на обхват с EPA рейтинг от 190 мили и започва от приблизително 30 000 долара в САЩ.


Новият PEUGEOT 208 има силен характер, който се разкрива от пръв поглед. Ниският му силует с издължен преден капак и чувствени извивки разкрива съблазнителната му спортна страна. С ярките си и оригинални цветове на каросерията, новият 208 наистина грабва окото! Силният му характер се подчертава от покрив в цвят Black Diamondi, арки на колелата и лайстни на стъклатаi в блестящ черен цвят и джанти с ефект „диамант“ и декорации i.

Изразителната предна част на новия PEUGEOT 208 се характеризира с голяма хромирана предна решетка,i с модерен и свеж външен вид с full LEDi предни фарове с 3 следи от нокти на Лъва и винаги включени LED i дневни светлини. Задната част има отличителен стил с бляскава черна линия i и е украсена с full LED iсветлини с ноктите на лъва, видими както през деня така и през нощта.

Когато говорим за свързаност…

  • Позволете на използващата услугите TomTom® Traffic свързана навигационна система да ви води  и използвайте функцията Mirror Screen Triple Playi, за да използвате любимите си приложения.
  •  В допълнение към безключовото запалване АDML PROXIMITYi предлага автоматично отключване на вратите, когато се приближите до новия PEUGEOT 208, и автоматично заключване, когато се отдалечите от автомобила, което се потвърждава със звуков сигнал. Ако ключът е у вас, няма нужда дори да докосвате дръжките на вратите, за да заключите своя 208!
  • Останете свързани със своя e-208 чрез приложението MyPeugeoti: Постоянно имате актуална информация за нивото на заряд, оставащия автономен пробег, оставащото време за зареждане…

 


С новия градски автомобил PEUGEOT 208 разполагате с голям брой интелигентни и сигурни асистенти. Имате достъп до системи за помощ на водача като PEUGEOT Drive Assisti:

  •  следене на траекторията с възможност за избор на позицията в пътното платно
  •  разпознаване на пътните знаци
  •  регулиране на скоростта и безопасна дистанция

Налична е и помощ при паркиране, например асистента Full Park Assisti, който автоматично паркира автомобила.

 

Що се отнася до клиентите на САЩ, печелившите автомобили, камиони и комунални услуги на годината в Северна Америка през 2020 г. са Corvette Chevrolet, Jeep Gladiator и Kia Telluride.

Следващото в календара е World Car Awards, което ще бъде обявено на автомобилното изложение в Ню Йорк през април и ще включва категории за автомобил на годината, луксозен автомобил на годината, пърформанс на годината, градски автомобил на годината и Дизайн на годината.

Електрическият Jaguar I-Pace беше обявен за Световна кола на годината през 2019 година.