Как технологиите помагат на спорта

Uncategorized

 Умни телефони, iPad и стая за гледане на повтроренията ? Знам, че имаме нужда от първите две устройства, за да оцелеем в ежедневието си, но какво ще кажете за третото?


Самите игри и начините, по които можем да ги гледаме, са повлияни положително от технологията и без нея можем да се върнем доста далеч в миналото. 


Ето 7 топ начина, по които технологията прави спорта по-добър.

 7. Невероятни стадиони


През последните няколко години видяхме издигането на стадион „Каубои“ и стадион „Янки“. Тези два мавзолея вече почти не са места за спорт. Огромните джъмбо-тронове с висока разделителна способност, бира от 8 долара и процъфтяващи звукови системи ви карат да се чувствате като на друга планета.
Това се казва, че подобрява играта като никога досега. Акцентите се виждат перфектно, нищо не се губи и всеки фен оставя доволен дали отборът печели или губи. Това е наистина невероятно изживяване, което извежда съвременното ниво на фразата на съвсем ново ниво.


6. По-добро оборудване

 В много отношения използваното оборудване е също толкова важно, колкото и лицето, което го използва. Тенис ракетите и голф клубовете са наблюдавали най-голям скок в технологичното развитие, докато има значително влияние във всички области на игрите.

Всичко от обувките до горнищата  разделя тогава от сега. Имаше естествена еволюция, която не беше нищо друго освен чудесна за спорта.5. По-голяма безопасност за спортистите


Да, Дейвид Райт наистина прилича на Големия Газо от Флинтстоуните, но този шлем е това, което наричат ​​шлем за сътресение. И футболните, и бейзболните играчи трябва постоянно да се притесняват за своята безопасност, защото сътресенията са се превърнали в много сериозен проблем.
Технологията направи живота по-безопасен за шофьорите и намали количеството на нежеланите наранявания по главата и шията навсякъде. Без тази технология никога не бихме се развили и спортистите щяха да продължат да се нараняват.


4. Помага да разберем по-добре играта


При толкова много спортове и техните сложни правила, нищо чудно, че тук и там се нуждаем от показалец или два. Технологиите свършиха чудесна работа, като улесниха разбирането на случващото се в една игра, като подчертават най-важните неща, които се случват.
Един от начините, по които това е направено, е чрез ESPN Axis, революционен начин за показване на тънкостите на играта. Показва кои играчи са вкарали, защо и кой би могъл да го предотврати.


3. Информация

Сега всеки със смарт телефон може да изтегля приложения, които правят следващите спортове толкова лесно, колкото получаването на текстови съобщения. ESPN мобилни и други уебсайтове направиха лесно да се следват резултати и да се чете анализ навсякъде.

Това превърна дори най-небрежния спортен фен в технологичен наркоман.


2. Можем да гледаме повече игри

MLBTV, NFL Sunday Ticket и NBA League Pass са всички начини най-големите фенове на спорта, независимо къде живеят, да хващат всеки мач. Здравословно ли е да гледате всяка среща там? Може би, може би не, но поне имаме възможност.

Това е начин наистина да разширите спортния си хоризонт и да гледате игри, които обикновено не бихте гледали. Това свързва спортните фенове и ни прави всички много по-образовани.


1. Незабавно възпроизвеждане

Възпроизвеждането може да бъде най-важното технологично развитие в историята на спорта. Сега зависи от всяка отделна лига и спорт да прави правилно и да възприеме практиката, за да гарантира точността.
 Replay вече се превърна във важна част от NFL, MLB и ATP. Както спортистите, така и феновете искат играта да бъде честна, а коригирането на грешките е единственият начин да се гарантира, че играта ще се играе по правилния начин и всъщност мъжът или жената, които заслужават да спечелят.