Какви щори да изберем?

ТОП 5

1. Римски щори

За най-добър стил и изисканост, открийте богатият избор, който може да ви предложат римските щори. Римските щори са идеално решение за всеки прозорец в дома. Тази висококачествена облицовка на прозорци е компактна алтернатива на завесите, предлагаща контрол на светлината, уединение и оптимална функционалност, заедно със стил и елегантност.  Римските щори предлагат класически дизайн в широк избор от тъкани, така че можете да изберете перфектния цвят, модел и текстура за вашето пространство.


2. Плисе щори


Плисирани щори – известни още като plissé – са атрактивна и многостранна алтернатива на венециански или ролетни щори. Имайки тънки парапети от горната и долната част, които се придърпват до горната част на прозореца, когато не се използват, плисираните щори заемат по-малко място в сравнение с други видове щори, като все пак предоставят на една стая интелигентен, приглушен ефект на засенчване.


3. Алуминиеви хоризонтални мини щори – устойчиви и с алуминиево покрититие


Хоризонталните щори се изработват по поръчка. Не всеки ден виждате алуминиева мини щора, но всъщност е фантастична идея да използвате материал като алуминий за предпазване на прозорците. Тези щори разполагат с 1 инчови хоризонтални ленти, които позволяват лесно регулиране на количеството светлина, която навлиза през прозореца. Те използват копче за регулиране на усукване в стил на пръчица, за да отворят или затворят лентите и низ от дясната страна за изтегляне на щорите нагоре или надолу. Тези щори се предлагат в разнообразие от цветове, като най-желани са предимно неутрални нюанси на бяло, сиво и черно.

 

Има най-различни предимства на алуминиевите щори, които отиват много по-дълбоко от просто олекотената и повишена издръжливост. Алуминиевите щори са с емайлирано покритие, което им придава цвят, което ги прави много лесни за почистване и поддръжка. Освен това тези щори са пожароустойчиви NFPA 701, което е чудесно, тъй като щорите и завесите често са една от водещите причини за пожари в къщи. Тези щори също са много лесни за монтиране, като обикновено отнемат между 5 и 15 минути и се предлагат с всички необходими елементи за монтаж.


 

4. Вертикални щори – големи щори за големи прозорци и плъзгащи се стъклени врати

Ако търсите щори за прозорци на стъклена врата, тогава вертикални щори са за вас. Тези щори висят над прозореца или вратата и имат една дръжка в стил на пръчица, която ви позволява да ги придвижвате по коловоз в горната част, както и да завъртите дръжката, за да отворите или затворите вертикалните ленти. Зарадади голямото си разнообразие на цветове, те са подходящи за всеки дом.

Съвременният вид на тези щори може лесно да допълни най-модерния декор, а наличните размери улесняват покриването на високи прозорци или плъзгащи се стъклени врати. Стъклените врати могат да представляват голям проблем от гледна точка на ефективността, тъй като излъчването на слънчева светлина може да загрее къщата през лятото, а големият стъклопакет може да позволи на топлината да изтича през зимата. Тези щори могат да ви помогнат с това, освен че ви позволяват да контролирате количеството светлина, което влиза, за да направите осветлението в дома си и да ви осигури комфортно през цялата година.


5. Дървени хоризонтални щори

За тези, които харесват външния вид на по-големи ленти на хоризонталните си щори, Дървените щори предлагат тези великолепни 2-инчови щори от изкуствено дърво. Ролката в горната част на тези щори има елегантно изглеждаща покритие, която се усилва от красивите ламели от дърво, които са широки 2 инча и се припокриват, като значително блокират повече светлина от другите видове щори. Низът вдясно контролира колко високи са щорите, докато струните вляво ви позволяват да регулирате колко отворени са щорите.

Традиционният дизайн на тази щора е елегантен, което означава, че ще направи чудесно допълнение към повечето стаи във всеки дом. Този универсален дизайн е допълнително подобрен от факта, че щорите се предлагат в почти всеки размер, който може да се представи, което означава, че ще се поберат почти на всеки прозорец.

 


В следващите статии ще покрием и останалите видове щори.

 


Ръководство за купувача

Сега, когато разгледахте 3 от най-добрите ръчно подбрани щори, които успяхме да намерим, може да имате някои въпроси. Затова по-долу сме съставили малко информация за различни видове нюанси, която трябва да отговори на много от вашите въпроси и да ви помогне да намерите подходящите за вас нюанси.


Видове щори

Първото важно разграничение за разбиране е разликата между щори и сенници. Щорите използват серия ламели, които обикновено са изработени от твърди материали като пластмаса или дърво, като тези ламели могат да се регулират индивидуално, за да променят нивото на входящата светлина. След това щорите могат да се повдигат или спускат, за да позволят още повече светлина в .Сенките от друга страна обикновено са изработени от едно парче материал, което означава, че единственият начин да промените количеството светлина, което навлиза, е да ги повдигнете или спуснете. Щорите също се предлагат в различни стилове, които обикновено се определят от ориентацията и размера на летвите. Някои линии, които имат вертикални летви, обикновено са проектирани за използване около високи прозорци или стъклени врати, докато хоризонталните щори се използват за традиционните прозорци. По-старите стилове на щори ще имат 2 инчови или 1 и 1/2 инчови ламели, докато по-модерните „мини щори“ имат 1 инчови или дори по-малки ламели, което прави още по-лесно да регулирате количеството светлина, влизаща във вашия дом. Кой от тези дизайни, които изберете, се свежда изцяло до личните предпочитания, тъй като щорите обикновено са по-регулируеми, но нюансите обикновено имат по-елегантен и по-елегантен вид към тях.


Надяваме се, че нашето кратко ръководство на купувача ви е въоръжило със знанието, за да вземете информирано решение какъв тип щори или сенник искате във вашия дом. Щорите са чудесен начин да добавите комфорт и стил към всеки дом, както и да подобрите енергийната ефективност, помагайки ви да живеете по-екологично. Независимо кой точно вид щори изберете да поставите в дома си, ще бъдете доволни от тяхното представяне и вид.