Защо е добре да използвате калъф за волан ?

Авто

Предлагат се много видове калъфи за волан за най-различни цели. Някои калъфи са функционални, а други са модерни – възможно е да се постигнат и двете цели едновременно.


Причини защо да сложите калъф на волана

Ако търсите малка промяна в автомобила си, помислете за калъф за волан, който е достъпна опция, която е лесно да сложите сами. Освен това калъфът предотвратява появата на щети върху самия волан. Тъй като воланът се използва всеки път, когато автомобилът се управлява, той може да се  износи с течение на времето. Калъфът на волана ще предотврати показването на износването и ще поддържа автомобила в по-добро състояние, ако решите да го препродадете в бъдеще.


Стил

Някои хора използват калъф на волан, за да добавят цвят и стил. Можете да намерите калъф, който съответства на външния цвят на автомобила или двуцветен външен вид, съвпадащ както с интериор, така и с екстериор. Изискан външен вид може да бъде постигнат с имитация на дървесно-зърнест или мраморен вид или с истинска кожа.


Забавна мода

Предлагат се цветни флорални мотиви, заедно с лога на автомобили, животински щампи и анимационни герои. Ретро стиловете са популярни, като например размити корици, които да съответстват на размити зарчета.


Предимства на тъканите

Калъфите от тъкани не стават толкова горещи при лятна слънчева светлина или толкова студени през зимата, колкото пластмасовите и кожените калъфи. Освен това някои хора намират вълнената, текстурирана материя, по-удобна за дълги волани, отколкото твърда повърхност.


Възглавничка за ръцете

Можете да използвате калъфите на волана с възглавници, за да намалите умората при шофиране. Те имат моделирани дизайни, включващи ергономични подложки за палец и ръкохватки за пръсти.

Вашето кормило се използва за контрол на движението на автомобила. Например, когато завъртите волан наляво, колата ще завие наляво и обратно. Воланът е свързан към автомобила с помощта на кормилната колона. Обикновено клаксонът е разположен в средата на волана.


Допълнително управление на волана

С течение на времето към волана се добавят все повече функции или елементи за управление. Това позволява на водача безопасно да контролира множество функции, без да се налага да сваля очи от пътя. Един от тези бутони е круиз контролът. Круиз контролът ще настрои и промени скоростта. Други бутони на волана включват радио и звукови системи за управление. Повечето ви позволяват да сменяте радиостанции, както и силата на звука от вашия волан. Системите за отговор на Bluetooth са налични на по-новите модели автомобили, така че можете да говорите по телефона безплатно.


Видове калъфи за волан

Кожата е един от най-популярните материали, избрани за покривало на волана. Той е атрактивен и осигурява силно сцепление. Освен това се почиства лесно със сапунена вода и мека кърпа. Предлагат се и дървени калъфи за волан. Те залепват на мястото си и осигуряват уникален дизайн като елемент на вашия автомобил. Гумените калъфи за волан са направени за тези, които се нуждаят от допълнително сцепление на кормилото си. Синтетичните мрежести калъфи за волана се предлагат в много различни цветове и са лесни за инсталиране.

Воланът е важна част от вашия автомобил. За да изглежда като нов, помислете за закупуване на калъф за него. Покритието може да допълни вашия интериор или можете да изберете цвят, който да се откроява. Когато купувате превозно средство, проверете контролните бутони на волана, тъй като те ще улеснят шофирането.